17 mar 2009

CARTA AL MEU AMIC CORREDOR:



Es un fet corrent el conmoure´ns amb fets d´esportistes professionals, on els seus esforços ens fan volar la imaginacio, ens fan vibrar i produeixen un mar de sensacions que practicament només en l´esport es posible detectar.
Quan observem tals actes esportius que ens emocionen, no podem mes que entendre que l´esperit de superacio i el sacrifici d´un esportista profesional val la pena tan sols per moments aixi, moments puntuals, prou sovint molt efimers. Que ademes el poguem presenciar en viu o per cualsevol mitja informatiu no nomes ens apropa al protagonista sino que ademés voldriem emular el que ha conseguit i estar al seu costat.
Avui, escribint desde el meu raco de Cocentaina, TU AMIC DANI ETS EL PROTAGONISTA.
Avui, desde la distancia, he vibrat sense veure t. M´he emocionat sense observarte y encara tinc els péls de punta nomes de pensar en el que has fet.
La teva no es una fita de repercusió mediática. El teu no ha estat un acte aclamat per mitj país, ni valorat per personatges “de importancia”.
Correr i acabar la ultramarato de Madrid avui es la culminacio esportiva a una ilusio amb la que ens vas deixar a tots congelats.
La teva es una raça en vies de extincio.
El teu es un carácter forjat a base de treball i de contentar als que conformen el teu entorn mes proper. Un entorn que t´estima i que es sent sempre arrossegat a apropar-se a tu i a la teva persona.
Perque preparar a Formentera una duríssima ultramarato com ha estat la de Madrid es un fet inaudit. Fer-ho amb la ilusio i amb la constancia digna d un profesional es quelcom envejable. Imaginant quan suor, quantes sabatilles gastades i quantes hores invertides ha suposat tal empresa, converteixes la carrera esportiva d´un servidor en una petitesa.
Ets obstinat i tens fusta per aconsseguir allo que et proposes. Ens has fet vibrar a tots i tan de bo estigues amb tu ara per veure´t la cara de felicitat i satisfaccio que deus fer despres de haver cobert uns 100 kilometres de ben segur recordaras tota la vida.
Corre, amic, corre!!!!
Per acabar et dedico a tu, als MIKAKUS i a tots els amants del bon correr, un dels escrits que sempre tinc present i que fa molts anys em va regalar
el mitic Kim “Rocky” Forteza un altre dinosaure de l´esport.


“ Per cada corredor que recorre el mon participant en maratons, hi ha milers que ho fan
per el gust de sentir caure les fulles i la pluja. I que esperen que un dia els hi sigui tot tan
fàcil com per un ocell volar.
Per a ells l´esport no es una prova, sino una teràpia;
No un desafiament sino una recompensa,
No una pregunta sino una resposta “
Doctor George Sheehan, corredor y filósof.


El teu amic Tomás Jofresa.

No hay comentarios: